Ügyfélszolgálat: +36-70/3211475

Párnák

A megfelelő párna kiválasztása szükséges ahhoz, hogy reggel ne fájós derékkal, zsibbadt nyakkal ébredj, hanem kipihenten és frissen! Gondolhatnánk, hogy egy párna kiválasztása nagyon egyszerű feladat. Valójában tényleg nem kell hosszas kutatómunkát végezned, de egy-két dologgal tisztában kell lenned, mielőtt megvásárolod a kiszemeltedet. Legyen az akár toll vagy pehely töltetű, antiallergén poliészter töltetű vagy memóriahabos mindnek megvan a maga előnye. Termékleírásainkban mindig törekszünk arra, hogy részletesen, minden fontos információt átadjunk és hozzájáruljunk a helyes döntéshez. Böngéssz kínálatunkból és szerezd be az ideális párnát szuper áron! 


74termék 124
74termék 124

Az egyik legfontosabb jellemzője a párnának a töltet típusa. Lehet mesterséges és természetes alapanyagokból (így bambusz, gyapjú, libatoll és -pehely). Sokféle opcióból választhatsz, így minden azon áll, hogy mit vársz el egy párnától, és persze hogy mennyit áldoznál rá.

A párnatöltet egyik elterjedt típusa a poliészterszál. Jó megoldás, ha megfizethető, antiallergién és könnyen tisztán tartható terméket keresel. Ezek a párnabetétek általában mosógépben tisztíthatóak, formájukat tisztítás után is megtartják. Akár 90-95 fokon főzhetők, így betegápolásnál vagy kollégiumokban való használata kifejezetten javasolt. Elérhetőek újrahasznosított anyagokból készült változataik, így ha a környezettudatos vásárlást tartod szem előtt, akkor is szóba jöhetnek. A folyamatos kutatások-fejlesztések eredményeképpen a mesterséges anyagok újabb és újabb jó tulajdonságokkal bővülnek.

Ha természetes töltetet szeretnél, de megfizethető áron akarsz egy jó párnát, akkor számodra jó alternatíva a pamut, bambusz esetleg gyapjú töltetű párna vagy ezeknek különböző kombinációi. Általában nagyon tartósak és tisztántartásuk egyszerű. A pamutnál előfordulhat, hogy minimálisan összemegy, ezért mindenképp tartsd be a tisztítási útmutatót. A gyapjú töltetű párnákról pedig tudni kell, hogy mosni nem szabad őket, elég ha száraz időben szellőzteted, mert öntisztulóak.

A végén említjük, de nem utolsó sorban, a kivételes kényelmet garantáló toll- illetve különösen a felsőkategóriás pehelytöltetet, amely a párnák csúcsa. Nagyon jó formát ad a párnának és ha minőségi terméket vásárolsz, akkor nagyon-nagyon sokáig megtartja formáját. Ami hátránya lehet, hogy néhány embernél allergiás reakciót válthatnak ki. De ha luxusra vágysz, akkor egy kiváló pehelypárna a megoldás!

Vannak még a méltán népszerű speciális és anatómiai kiképzésű párnák, amelyek hozzájárulnak az egészséges alváshoz és a tartás javításához és az izomfájdalmak csökkentéséhez.

párnák huzata is meghatározó az ideális alvás szempontjából. Ez alapján két fő csoportba sorolhatjuk őket.

Vannak a mesterséges anyagból készült huzatok, melyek kifejezetten jók allergiások számára, valamint amikor a magas hőfokon való mosás szükséges. A mesterséges textilanyagok a fejlesztéseknek köszönhetően egyre több jó tulajdonsággal rendelkeznek. Ilyen újítás például a PCM-szál, egy "intelligens termoszál", amely rendkívüli hőszabályzó, így melegben hűvös érzetű, de hidegben meleget ad.

természetes szálból készült huzatok sem mennek ki a divatból, sőt. A legismertebb párnahuzat a pamut és a finomabb, nemesebb pamutszatén. Tisztításuk egyszerű, nagyon tartósak és elenyésző esetben okozhatnak csak allergiás reakciót. A pamutot szokták még bambusszállal ötvözni. A bambusz atkák és gombák elleni védelemmel rendelkezik és üreges szerkezetének köszönhetően kiváló légáteresztő képességgel rendelkezik. A legmagasabb minőséget garantálja a hernyóselyem, amely hihetetlen tartós, rendkívül jó nedvességfelvevő és a legkiválóbb tapintású anyag. Ez luxuskategória, de ha megengedheted magadnak, érdemes befektetni egy selyemhuzatú párnába. A legmagasabb kényelmet nyújtja és akár generációkon át használható, anélkül hogy vesztene kiváló tulajdonságaiból.